Rasa-rasanya hampir semua orang pasti pernah makan appel, tapi harap hati-hati ketika makan buah-buahan kerana boleh jadi terdapat zat yang tidak baik bagi kesihatan tubuh.
Salah satunya adalah lilin yang berfungsi sebagai pengawet yang masih melekat dalam buah-buahan yang kita makan.
Sebaiknya makanlah appel dengan membuang kulitnya kerana boleh saja masih ada lilin yang melekat di kulitnya yang digunakan dalam pengawetan dalam mesin pendingin, ini biasanya terdapat pada appel dari Amerika.
sumber
Salah satunya adalah lilin yang berfungsi sebagai pengawet yang masih melekat dalam buah-buahan yang kita makan.
Sebaiknya makanlah appel dengan membuang kulitnya kerana boleh saja masih ada lilin yang melekat di kulitnya yang digunakan dalam pengawetan dalam mesin pendingin, ini biasanya terdapat pada appel dari Amerika.
Silakan makan apple setelah menghilangkan lilin seperti yang ditunjukkan di bawah ini.
sumber
Inilah Alasan Kenapa Perlu Berhati-hati Makan Buah Apple
Reviewed by Admin
on
11:23:00 PG
Rating: